Biografie

Rob Christiaans

Gepassioneerd natuurfotograaf

Natuurfotografie is mijn passie

Leuk dat je een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Rob Christiaans, na 23 jaar in Arnhem gewoond te hebben, zijn we onlangs verhuisd naar het plaatsje Zeeland in Noord Brabant. Een hele andere omgeving met nieuwe fotografie mogelijkheden. Natuurfotografie is al sinds enige jaren mijn hobby en passie, ik ben begonnen met macrofotografie, landschappen deed ik erbij. Na enige tijd ging macrofotografie over in vogelfotografie. Vind het heerlijk om een paar uurtjes in een vogelhut door te brengen of de polder in te gaan met de auto.

Na verloop van tijd werd landschapsfotografie wat serieuzer, plekjes uitzoeken, het weer in de gaten houden en als de weersvoorspelling goed is, dan erop uit gaan voor die ene speciale foto of reeks. Binnen landschapsfotografie heeft foto’s maken met een lange sluitertijd een grote aantrekkingskracht op mij.  Locaties uitzoeken, het werken met verschillende filters, de belichting uitrekenen en vervolgens wachten, soms wel 1 minuut op die ene foto.

In het veld leg ik het ruwe materiaal vast met mijn camera. Maar deze registreert niet altijd hoe de situatie in het veld was. Tijdens het bewerken van de RAW-files kan ik daar dan mijn eigen draai aan geven maar streef altijd naar de reële situatie.  Voor het bewerken van mijn foto’s neem ik altijd de tijd, vind het ook leuk om te doen. Het is een beetje een hobby binnen een hobby.

Ik ‘ontwikkel’ mijn foto’s met Lightroom en Photoshop. Ik maak gebruik van het Adobe Creative Cloud abonnement, om altijd up to date te blijven met mijn software en gebruik te kunnen maken van de nieuwste ontwikkelingen.

Voor meer informatie neem gerust contact met mij op.

Rob Christiaans.

Member of the worldwide Canon Professional Network.

Hoge kwaliteit stockafbeeldingen

Mijn portfolio met rechtenvrije afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn verkrijgbaar via onderstaande stocksites of via mijn webshop

Mijn gear

Al jaren maakte ik gebruik van een Full-Frame DSLR van Canon vanwege de hoge beeldkwaliteit. Sinds kort de Canon EOS R5 full frame systeemcamera.
In combinatie met de Canon L-serie lenzen, welke de beste optische technologie en kwaliteit hebben.

Canon EOS R5

Canon EF 16-35mm f/4 L IS USM
Canon RF 24-105mm f/4 L IS USM
Canon EF 70-200mm f/4 L USM
Canon EF 100mm f/2.8 MACRO
Canon EF 300mm f/4.0 L IS USM
Canon EF 500mm f/4.0 L IS USM

Canon EF 1.4x II Extender
Gitzo GT5532LS
Markins Q20i
Benro GH2
LEE Filters
 iMac Retina 24″ (4,5K)
Wacom Tablet
Adobe Photoshop 2024
Adobe Lightroom Classic 

TK Actions (Luminosity Masks)

error: