Edelherten bronst op de Hoge Veluwe

Dit jaar voor het eerst naar de Edelherten bronst op de Hoge Veluwe geweest. Vorig jaar greep ik er helaas naast, ik had wel wat foto’s in het ‘voorseizoen’ gemaakt. Ik vond het spannend, wat gaat er allemaal gebeuren? Kom ik thuis met wat mooie foto’s, het burlen van de Edelherten, eventueel een gevecht tussen de Herten?  En voor het eerst met mijn Canon EF 500mm f/4 IS L naar de Wildbaan, het gebied op de Hoge Veluwe waar het o.a. allemaal gaat gebeuren.


Na de eerste trip kwam ik thuis met een leeg geheugenkaartje 🙁 , de Edelherten bleven in de bossen. Wel voor het eerst het burlen “live” gehoord. Dat was wel gaaf. Bij de tweede trip ging het veel beter, genoeg actie en dichtbij, een genot!!! De Heide was ook nog mooi in bloei. Heb deze keer laag gezeten voor een mooi laag standpunt.De derde en laatste en trip alweer. De Heide was inmiddels alweer aardig uitgebloeid, dit zie je dan ook terug in de foto’s. Het was nog even spannend die dag, het duurde erg lang voordat de Herten kwamen. Dit kwam eigenlijk wel goed uit, want het licht was in het begin te hard en afwisselend. Op het einde toen de Herten goed los gingen  werd het licht perfect. Wederom een geslaagde trip dus.
Vorige Schiessentumpel, Luxemburg
Volgende Publicatie in het boek, Deel de Natuur "een lust voor het oog"

8 Comments

  1. Hi Rob,

    Leuk stukje, je ziet echt goed dat de heide prachtig was je eerste keer. Wou dat ik het zo had gezien. Die verticale plaat met het hert met zijn kop omlaag blijft gaaf man!

    Grt

    Peet

  2. Prachtige foto’s met mooie scherpte en mooi laag standpunt! de bloeiende heide en pose van de edelherten maat de foto’s helemaal af! Mooie website! Groet. Robert

Laat een reactie achter

error: