Het Quin, Nationaal park De Maasduinen II

De heide staat nog steeds mooi paars in bloei dus het werd tijd om hier wat foto’s van te maken. Zonsopkomst met mist is natuurlijk het mooiste maar die foto’s zie je wel erg veel voorbij komen, maar het belangrijkste was dat ik eigenlijk niet zo’n zin had om er zo vroeg uit te gaan, lui hè? 😉 . Zelf ben ik een liefhebber van dramatische luchten en die waren de laatste dagen goed aanwezig. Dus heb ik het weer goed in de gaten gehouden en vandaag zag de lucht er goed uit. Dus eind van de dag ging ik met mijn gear naar Het Quin in Nationaal Park de Maasduinen.

In het noorden van Nationaal Park De Maasduinen in het Bergerbos in Afferden ligt Het Quin. Een prachtig stukje natuur met vennen en heidevelden geheel omsloten door een paraboolduin. Quin betekent vijfling, in de duinpan van deze paraboolduin liggen dan ook vijf vennen. Afgelopen winter was ik al eens bij Het Quin geweest en heb toen een leuke reeks foto’s gemaakt. Klik hier voor het blog.

Aangekomen in het natuurgebied viel me de kleur van de heide toch een beetje tegen. De bloei was op sommige plekken al over het hoogtepunt heen, dus het was een beetje zoeken naar een compositie met een mooi stukje bloeiende heide erin. Tijdens het fotograferen keek ik achter me en zag ineens deze regenboog. Dit was een mooi cadeau waar ik natuurlijk gretig gebruik van maakte. De avondzon gaf mooie diepe kleuren in de foto.

 

 

Nu weer terug richting de zon 😉 , fraaie kleuren in de hoge wolken door de ondergaande zon.

 

De zon was inmiddels al bijna onder en de bewolking was lekker dramatisch, heerlijk, precies zoals ik het graag heb. Al mijn foto’s heb ik gemaakt met mijn Canon R5 in combi met de Canon EF 16-35mm /f4 IS L en de LEE ND 0.6 of 0.9 Hard Grad grijsverloopfilter.

Vorige Jacobskruiskruid
Volgende Vuur in de Vulkaan-Eifel

Laat een reactie achter

error: