Oud Reemst

Van de week ben ik even naar een nieuw gebied geweest om te verkennen, kijken of deze plek potentie heeft voor een zonsopkomst of ondergang. Oud Reemst, een buurtschap van minder dan 10 boerderijen in de Gemeente Ede, iets ten zuiden van Otterlo en grenst aan Nationaal Park de Hoge Veluwe. Ik kende de plek al langer maar was er nog nooit geweest.

De heide stond in bloei en en er waren mooie luchten, dus heb mijn camera spullen meegnomen en wie weet kan ik nog wat mooie foto’s maken. Ben er dan toch.  Het is een prachtig gebied met een paar prominente vrijstaande bomen. Voor mij viel het toch wat tegen, rekening houdend met waar de zon opkomt en ondergaat, ben je natuurlijk al meteen beperkt in composities. Er zaten wat storende elementen voor mij, die dan in de foto terug zouden komen.

Heb wel een idee om in de winter met sneeuw hier eens naar terug te gaan, de bomen zijn dan kaal en als de zon dan ondergaat en precies achter een boom zit. Ik zie het al helemaal voor me. Hieronder een paar foto’s die ik gemaakt heb, geen wereld foto’s maar toch leuk om even te delen.

Bij alle foto’s heb ik gebruikt gemaakt van een LEE ND 0.6 Hard Grad grijsverloopfilter.

 

Bloeiende heide, Veluwe.

Vorige Publicatie Roots Natuuragenda 2018
Volgende Publicatie National Geographic kalender 2018

Laat een reactie achter

error: