Steenuilen


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb gemaakt. Heb de afgelopen periode niet stilgezeten maar het waren veelal kleine tripjes. Onlangs ben ik naar een nieuwe Steenuilen locatie geweest en heb hier een mooie reeks kunnen maken, dus nu weer een nieuw blogje.

Steenuilen zijn prachtige roofvogels en het geluid dat ze maken vind ik echt super. Het zijn eigenlijk maar kleine rovers, helemaal als je ze vergelijk met bijvoorbeeld de Ransuil of Velduil. Er zat wel een klein nadeel aan deze plek, ze zitten in een oude geknakte boom met veel takken er omheen. Hierdoor zitten ze niet altijd ‘vrij’ en moet je qua belichting wat plussen ivm schaduwen e.d., met als resultaat een lichte achtergrond. Een mooi blauw luchtje is natuurlijk mooier. Maar ga je op een zonnige dag, dan wordt de lucht alsnog wit. Ik ga eigenlijk nooit fotograferen bij vel zonlicht, heb liever wat lichte bewolking, de kleuren zijn veel mooier en geen harde schaduwpartijen of uitgebeten gedeelten in de foto. Hieronder enkele foto’s die ik gemaakt hebt.


Soms zitten ze ook wat verder weg.


2 voor de prijs van 1 😉 .

Steenuilen heb een soort van gele kussentjes/bolletjes op hun poten, deze hebben ze om meer grip te krijgen met hun poten.

Vorige Publicatie in het boek, Deel de Natuur "een lust voor het oog"
Volgende Publicatie in Zoom magazine

Laat een reactie achter

error: