Bayerischer Wald


Afgelopen zomer zijn we op vakantie geweest naar Beieren in Duitsland. In het Bayerischer Wald ligt een mooi Wildpark. Dit is een soort van ‘Dierentuin’, alleen hier hebben de dieren veel meer leefomgeving dan de bekende Dierentuinen die we kennen in Nederland. Sommige dieren, zoals de wolf toont hier nog natuurlijk gedrag door de grote leefomgeving die ze hebben. De wolven willen nog wel eens gaan ‘huilen’, dit hebben wij ook 1 keer meegemaakt en was heel bijzonder om te horen. Normaal doen ze dit niet gevangenschap.


Door de grote leefomgeving zijn de dieren echter wel wat lastiger te fotograferen. Soms moet je toch wel een paar uur wachten, voordat een bepaalde diersoort zich laat zien en ook nog eens ‘mooi’ is om te fotograferen. Daarom hebben we ons ook alleen gefocust op de beer, wolf en lynx.
Het park is 200 ha groot en een rondje door het park is 7 km lang.

Hier een overzicht van het park. Je hebt 3 ingangen waar je met de auto kan parkeren.
Dit is wel handig, omdat het toch een groot en heuvelachtig gebied is.


Bij de lynxen viel het wat tegen. 2 keer geweest en voor een langere periode. Ze wilden niet echt meewerken.
Tijdens een fikse regenbui ging de lynx op deze mooie plek even schuilen voor de regen.

Wachten bij de lynxen. Als je goed kijk, zie je achterin de rots waar de lynx op zat 😉 .

Natuurlijk ook een bezoek gebracht aan de wolven. Na 2 uur wachten lieten ze zich eindelijk zien. Ook op de plek waar ik ze graag wilde fotograferen.


Begin dit jaar heb ik mijn oude camera, de Canon 50d vervangen voor de Canon 5d MkIII. Een aardige stap vooruit in beeldkwaliteit, helaas ook in aanschafprijs :-). Ik fotografeer nog wel eens in het bos/ bij weinig licht. Hierdoor moet je de Iso waarden soms aardig op ‘krikken’ om toch nog een respectabele sluitertijd over te houden. 

Ook in de bossen van het Bayerische Wald was het soms donker. Veel foto’s heb ik gemaakt met Iso 2500. De Full frame (Canon 5d MkIII) draait hier zijn hand niet voor om. Dit was met mijn oude camera niet mogelijk, wederom een moment dat ik erg blij ben met deze nieuwe camera.

Tegenwoordig gaat er aardig wat ‘zooi’ mee, een karretje voor transport is dan wel handig.

Zoals ik reeds aangaf, heb je 3 ingangen bij het park. Dit is de ingang dichtbij de beren. Zo heb je ook een ingang bij de wolven en lynxen. Bij de hoofdingang parkeren de meeste bezoekers, hier is het dan ook wat drukker. Parkeren voor een dag kost maar €2,-. De intree van het Park zelf is gratis!!
Als laatste enkele foto’s van de bruine beer.

Soms kwam de beer wat dichterbij, even snel wisselen van 500mm naar 300mm.


Volgend jaar gaan we weer terug, dan in de periode September, hopende op wat Herfstkleuren.

Vorige Kalender kleur in 2013
Volgende Publicatie in Zoom magazine

12 Comments

Laat een reactie achter

error: