Hochfall Bodenmais

Tijdens onze vakantie in het Bayerischer Wald ben ik natuurlijk ook opzoek geweest naar watervallen, beekjes. Zoals jullie inmiddels weten maak ik hier erg  graag foto’s van. Voor een vakantie speur ik ook altijd het internet af naar mooie plekken die ik dan ga bezoeken/ fotograferen. 
Hieronder een 3 tal foto’s van de Hochfall bij het plaatsje Bodenmais. Ondanks mijn voorwerk was het ter plaatse toch nog even zoeken.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt met de Canon 5d MkIII en Canon EF 17-40 f/4 L. Om de reflecties van het water weg te “draaien” en wat diepere kleuren te krijgen, gebruikte ik de Hoya Circulair Polarizer Pro1 Digital. Tevens maakte ik gebruik van een 2 stops grijsfilter van LEE, hierdoor kreeg ik een iets langere sluitertijd die ik nodig had om onderstaand effect in het water te krijgen.

Bij de eerste foto wilde ik eigenlijk iets meer van de uitloper van de waterval op de voorgrond hebben, maar ik stond op een houten bruggetje en dan kreeg ik de reling op de foto. Bij de laatste foto stond ik ook op een houten brug, het water liep onder me door, het was er prachtig.

 

Vorige Bayerischer Wald Part II
Volgende Publicatie in Natuurfotopassie

Laat een reactie achter

error: