Bezoekje aan de vogelhut


Afgelopen December heb ik weer een bezoekje gebracht aan een vogelhut op de Hoge Veluwe. Op deze manier vogels fotograferen vind ik een erg leuke bezigheid. Je zit lekker dichtbij de vogels en kan zo alles goed observeren maar natuurlijk ook genieten. Het is altijd weer spannend wat er gaat komen, bepaalde soorten heb ik nog niet, of niet goed op de foto staan.

Van te voren zoek ik wat mooie takjes, welke ik dan meeneem om te gebruiken voor de ‘setting’ bij de hut. Hier besteed ik best wat aandacht aan, een mooie setting met een rustige achtergrond. Alle foto’s zijn gemaakt met een Canon 50d in combi met de Canon EF 500mm f/4 IS L, ik heb gebruik gemaakt van een rijstzak ter ondersteuning.


Een waterig zonnetje brak door, wat zorgde voor mooi strijklicht op deze Glanskop.


Heb nu eindelijk de Kuifmees eens kunnen fotograferen, deze had ik nog niet.


Deze Gaai kwam ook even buurten, kon een mooi portret maken.


In het gebied waar de vogelhut staat gaan we ook wel eens wandelen met onze hond Mex. Soms nemen we even een kijkje in de hut. Deze keer hadden we Mex ook even mee genomen, hij vond de vogels maar wat interessant 😉 .

Deze trip ook de Zwarte Mees gefotografeerd, had hem al eens vastgelegd maar niet zo mooi.





Vorige Vogel 'shoot'
Volgende Kalender kleur in 2013

2 Comments

 1. Beste Rob,

  Een mooie site met prachtige foto’s.
  Kun je mij aangeven hoeveel openbare vogelhutten er zijn binnen het Nationaalpark de Hoge Veluwe, en waar ik ze kan vinden.
  Het lijkt me super om daar o.a. de Appelvink eens te kunnen fotograferen.
  Zijn deze hutten groot?

  Groetjes,
  Frits

Laat een reactie achter

error: